silkestockholm.reismee.nl

boottrip naar Helsinki

Vrijdagmiddag was het zo ver. Tijd om te vertrekken na Helsinki. Ik had al een chaotische morgen achter de rug. De trein had namelijk vertraging waardoor ik mijn aansluiting gemist heb en een uur heb mogen wachten. Ik heb moeten vragen aan mijn stage plaats om een trein vroeger terug te nemen want de treinproblemen waren nog niet over.

Na de chaos nam ik snel mijn rugzak en vertrok naar de boot of ook wel party boot genoemd. Van waar die benaming, alcohol in Zweden is duur. Op de boot is alles tax vrij. Heel wat mensen nemen alleen deze boot om hun voorraad alcohol te kunnen inslaan. De winkel deed dus gouden zaken. Vrijdagavond hebben we een gezellige avond gehad.

Zaterdagmorgen waren we aangekomen in Helsinki. Eerst gingen wenaarhet tourisme centrum. Op deze manier wisten we wat we zouden bezoeken. We besloten de route van6 km te doen en deze te combineren met een stuk van een andere route. We hebben de Kathedraal, het stadhuis, de markt, het presidenteel paleis, de Uspenski kathedraal, het nationaal museum en nog vele andere gebouwen gezien. We hebben gewandeld door parken en zelf een beetje een Assisi gevoel gekregen toen we plots stijl naar beneden moesten langs een glad padje. Ja, de Fransen konden de kaart lezen maar niet volgens Mick, Vicky en ik. Het was een niet toeristische route maar een beetje avontuur kan nooit kwaad.

Helsinki is niet zo groot en ik was eigenlijk een beetje teleurgesteld. Ik had meer van Helsinki verwacht. Wat ben ik blij met Stockholm, ik vind het veel mooier dan Helsinki.

Vicky en ik hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten in Helsinki. Vicky is momenteel op Erasmus in Helsinki. En we keken er beide naar uit. Wel dat bleek niet zo gemakkelijk want decomviqwilde niet meewerken. Gelukkig had ik mijn andere sms kaart mee en wilde proximus wel meewerken. We hebben elkaar uiteindelijk gevonden, na heel wat moeite. Vicky bracht een kleine verrassing mee, namelijk Mick. Een mini IJD reünie. Wat heb ik ervan genoten.

Tegen de tijd dat we elkaar gevonden hadden was het middag. Tijd om iets te gaan eten. Vicky wist de goede plekjes hier zijn. We hebben na een lekkere pizza onze tocht verder gezet. Ik heb een hele mooie middag gehad dankzij Mick, Vicky, Janine, Oliver en Maxim.

Om 17 uur moesten we al terug op de boot zijn. We waren alle 4 zo uitgeput dat we besloten om eerst wat te slapen. Na wat slaap hebben we samen gegeten en wijn gedronken. Het was zeer gezellig. We besloten om dinsdagavond een etentje te houden hier in PAX.

Na ons eten zochten we de ander uitwisselingsstudenten op. Ik ben niet meer zo lang gebleven want er werd wat teveel gedronken naar mijn zin. Ik heb mijn bed opgezocht. Maar ik blik tevreden terug op mijn trip naar Helsinki. Nu ga ik me klaarmaken voor het banket in het stadhuis en ik sluit mijn dag af met een bezoekje aan de cinema. Erika en ik gaan naar The Black Swan gaan kijken.

Vicky

En ik vond het ook heel leuk om je terug te zien :) Merci Silke, was echt een zalige namiddag. Volgende reünie in Stockholm ?

Silke

Ik vond het ook super! Dank je wel Vicky en wil je dit ook zeggen tegen Mick ;) Volgende reünie in Stockholm. Dan speel ik gids. Ik stuur je de datums dat ik vrij ben zo snel mogelijk door. Kan je nog een jou blog geven? vele groetjes Silke

Vicky

Hey Silke, het adres van m'n blog is http://vickyinhelsinki.blogspot.com/
Boodschap doorgegeven aan Mick :) ie vond et ook echt zalig, maar is nu op stap in Porvoo.