silkestockholm.reismee.nl

stage Nynäshamn

De stage in Nynäshamn is enorm vermoeid. Ik zal blij als ik morgen gedaan heb. Momenteel is het nogal chaotisch. Ik hoop dat de volgende weken wat beter worden. De stageplaats heeft hoge verwachtingen.

Ik moet mijn eigen interventies uitvoeren in het Zweeds. Dat zal een hele uitdaging worden aangezien ik nauwelijk Zweeds spreek en begrijp. Ik moet nu een woordenlijst opmaken en deze gebruiken. 's morgens moet ik de patiënten kunnen vragen wat ze willen drinken, wat ze op hun boterhammen willen of ze wel boterhammen... Daarnaast heb ik ook een eigen patiënt. Mijn volgpatiënt heeft een hersenbloeding gehad. Ze is verlamd aan de rechterzijde. De bedoeling is dat ik haar zal arm zal mobiliseren. Ik moet de bewegingen die ik uitvoer in het Zweeds zeggen zodat ik haar hersenen weten dat ik haar arm mobiliseer. Ik was een beetje van mijn melk toen ik dit hoorde, maar we zien wel hoe het loopt. Ik leer in ieder geval Zweeds nu, al begrijp ik vaak niet wat de patiënten antwoorden. Ik denk dat het nog voor grappige situaties zal zorgen.

Naast de interventies moet ik ook rapporten schrijven, gelukkig niet in het Zweeds. Na elke interventie moet ik een observatieverslag voorleggen aan de therapeuten. Op deze manier zullen ze mij beoordelen. Ik heb al 2 goede verslagen achter de rug. Morgen heb ik een groot verslag te maken. We gaan namelijk op huisbezoek en we gaan het hele huis bekijken. We moeten weten waar er mogelijks problemen kunnen zijn.

Zo nu zijn jullie terug op de hoogte van mijn stage. Nog 1 dag en 3 weken en dan zit ze erop en kan ik Stockholm gaan ontdekken en hopelijk Lapland :) Duimen maar, zou ik zeggen.