silkestockholm.reismee.nl

Stage in Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Gisteren was het een lange, drukke dag. Ik heb heel wat patiëntjes gezien. Er waren ook diverse problemen zoals een kindjeDuchenne, een kindje met een klauwhand, kinderen met brandwonden en kinderenjuvenile idopatic arthritis. Om de dag af te sluiten ben ik gaan kijken naar een training in het zwembad voor arthritis patiëntjes. De training van plaats in het zwembad waar het water ongeveer 25°C. De kiné deed er allerlei oefeningen op muziek. Zee leuk.

Vandaag was er ontbijt in het ziekenhuis. Elke donderdagmorgen zitten we gezellig samen te ontbijten.Na het ontbijt heb ik een geprek gehad over kinderen met CP. De ergotherapeut legde me uit hoe het CP team in het ziekenhuis werkt. Na het gesprek gingen we hulpmiddelen gaan rondbrengen bij de kinderen. Deze middag had ik vroeg gedaan met stage. Om 15 uur mocht ik al vertrekken. Ik ben dan meer eens de gym gaan ontdekken in Huddinge. Studenten mogen hier gratis gebruik van maken, mooi meegenomen.

Morgen mag ik naar de oncologie afdeling gaan bij de volwassenen. Ik mag er meelopenin de palliatieve zorg met de ergotherapeut. Ik ben zeer blij. Dat was één van de redenen waarom ik naar Zweden wilde gaan. Ik wil heel graag meer weten over ergotherapie in de palliatieve zorg, ik denk dat in België daar een belangrijke rol in kunnen spelen. Hier werken ergotherapeuten al op een palliatieve afdeling. Ze werken nog niet bij kinderen op de palliatieve zorg maar wel bij volwassenen in het ziekenhuis en in de thuiszorg. In België zijn er nog maar weinig therapeuten die in de palliatieve zorg werken. Hier in Zweden bewijzen ze, dat we daareen taak hebben.

Ik ben momenteel druk bezig met ergotherapie in Zweden en België te vergelijken. Het is zeer boeiend maar niet evident. Ik heb al heel wat verschillen ontdekt. Op sommige vlakken kunnen ergotherapeuten leren van de therapeuten in Zweden maar ook omgekeerd. Ik leer heel wat bij.