silkestockholm.reismee.nl

Stage in Astrid Lindgrens Barnsjukhus en Huvudbyggnad

Sinds gisteren is mijn stage gestart. Gisteren heb ik stage gedaan in het Astrid Lingrens Barnsjukhus. Op mijn schema stonden enkele vergaderingen. Ik verstond er niets van want alles was in het Zweeds. Gelukkig vertaalde iemandaf en toe wat voor me.

Na het vergaderen mocht ik meegaan naar de kooktherapie. Deergotherapeut liet een kindje een recept uit het kookboek kiezen. We hebben samen chokladbollar gemaakt. Dit is een typisch Zweeds koekje. Je mengt boter, suiker, cacao poeder, vanillesuiker en havermout. Daarna rol je bolletjes en je rolt ze door de parelsuiker. Je laat ze enkele minuten rusten in de koelkast en ze zijn klaar. Na de kooktherapie was er assessment. De ergotherapeut nam de PDMS-2 af. Het was geen eenvoudig taak, het kindje wilde absoluut niet meewerken.

Na de middagpauze mocht ik mee naar de orthopedische afdeling. Op de orhopedische afdeling hebben we vooral aan positionering gedaan. De kindjes hadden nog teveel pijn na de operatie om gemobiliseerd te worden.

Vandaag was het redelijk chaotisch. Deze nacht heeft het meer dan 30 cm gesneeuwd. Met alle gevolgen van dien. Ik had moeite om op mijn stage te raken, maar ook heel wat therapeuten hadden problemen. Omwille van die problemen heb ik vandaag in Huvudbyggnad stage gelopen. In het complex van Huvudbyggnad stond ik op een neuro afdeling. Hier heb ik met enkele cliënten gepuzzeld en met klei gewerkt. In namiddag was er een cognitief assesment. Ik heb mogen observeren hoe de MOCA werd afgenomen. De MOCA staat voor montreal cognitive assessment.

Heleen

Amaai! 30 cm! Dat zijn we in België toch nt gewoon! Al het openbaar vervoer zou hier wss stil liggen! Maar ook ginder ondervinden jullie problemen... :) Wat doe je dit weekend?

silke

Hier lagen de bussen deze morgen plat. K'heb dan een stuk met de metro gedaan en de rest te voet. Deze avond reden de bussen al terug. Ze zijn enorm snel om de sneeuw van de straten te doen. België kan hier wat van leren. Ze strooien ook niet op de voetpaden maar gebruiken steentjes, daardoor heb je meer grip. Geen idee wat ik dit weekend zal doen. Ik zou graag Södermalm bezoeken of Djurgarden. Ik zal nog zien want het wordt hier -13° C dit weekend.

Veerle

Misschien ideaal weer om je 's avonds met een warme chocolademelk in je bed te nestelen met een goed boek of een mooie film! :-)
Heel veel plezier Silke, misschien eens een sneeuwballengevecht proberen. ;-)